instagram
 
instagram

Kultura

„Kolevka srpskog glumišta” pred publikom u Sremskim Karlovcima

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 22. maj 2024. • 14:45 •

„Kolevka srpskog glumišta” pred publikom u Sremskim Karlovcima Stevan Davidović, Gordana Đurđević Dimić i Vladimir Davidović

Izložba pod nazivom „Kolevka srpskog glumišta - pozorišna istorija Vranjeva i Novog Bečeja u 30 slika“ autora Stevana Davidovića, nakon Novog Bečeja svoj put ka publici našla je i u okviru postavke u Kulturnom centru „Karlovačka umetnička radionica“ u Sremskim Karlovcima, kao rezultat saradnje sa Narodnom bibliotekom Novi Bečej. Prema rečima autora, hroničara i publiciste Stevana Davidovića žitelji Novog Bečeja i Vranjeva, nekada zasebnog mesta, drugog po značaju u Velikokikindskom dištriktu, sa ponosom, ali i dužnim pijetetom sećaju se znamenitih ličnosti koje su ime ova dva mesta slavom pronosili, poput Jovana Kneževića Cace, Joce Savića, Teodore Boberić Arsenović, Aleksandra Nešića Tucakovića, Vojislava Turinskog, Milorada Majina Krke, Slavka Simića i Dubravke Nešović.

Izložbu u Sremskim Karlovcima otvorila je glumica Gordana Đurđević Dimić, prvakinja Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Direktor Narodne biblioteke Novi Bečej, Vladimir Davidović, ponosan je na saradnju sa Kulturnim centrom u Sremskim Karlovcima.

Pogledajte video prilog!

Izložba „Kolevka srpskog glumišta“ nastala je u okviru projekta koji je realizovao „PAAD“ Centar za socio-kulturološke izuzetnosti, a koji je podržan sredstvima opštine Novi Bečej.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena