instagram
 
instagram

Politika

Medijska hajka u vezi sa promenama prebivališta građana nije zaobišla ni Fond PIO

TV Novi Bečej • Redakcija TV Novi Bečej • 12. mart 2024. • 12:35 •

Medijska hajka u vezi sa promenama prebivališta građana nije zaobišla ni Fond PIO Relja Ognjenović, direktor Republičkog fonda PIO

Agencija Beta objavila je juče saopštenje Stranke slobode i pravde, Gradskog odbora Novi Sad, pod naslovom „SSP Novi Sad podneo 24 krivične prijave protiv odgovornih osoba u odeljenju za upravne poslove PU“, u kojem se, između ostalog, navodi da je Fond PIO prebacio 50 zaposlenih iz Pokrajinskog PIO fonda na privremeni rad od dva meseca u Beograd, uz promenu prebivališta.

Relja Ognjenović, direktor Republičkog fonda PIO je, reagujući na objavu, istakao da je ovo udar ne samo na građane Novog Sada i Beograda i na institucije, već i na sve građane Srbije kojima pojedini mediji poručuju da svako ko podržava politiku aktuelne vlasti može biti predmet montiranih snimaka i spinovanih predstava, bilo gde da se nalazi ili da je zaposlen u bilo kojoj državnoj instituciji.

–  U ovoj konstataciji ne postoji ne jedna reč koja je istinita i nejasno je odakle nekome ko se zalaže za „slobodu i pravdu“ pravo i hrabrost da izlazi u javnost sa očiglednim izmišljotinama. Optuživati instituciju kao što je Fond PIO, koja odgovorno obavlja izuzetno ozbiljne i obimne poslove, bez i jednog argumenta i tačne činjenice, prelazi ivicu razuma. Jasno je da je ovo samo spinovanje radi izazivanja nezadovoljstva na političkoj sceni i postizanja malicioznih ciljeva, čiji krajnji rezultat treba da bude promena vlasti, a ne dobrobit građana Srbije.  Da ne bi bilo zabune, odgovorno tvrdim da ni jedan zaposleni iz bilo kog organizacionog dela Fonda, pa ni iz Pokrajinskog fonda, nije preveden u Beograd na privremeni rad i nije ni moglo da im se menja prebivalište. Verovatno je ideja autora ovih neistina bila da uzdrma moju poziciju, kao direktora Fonda, a kako nisu našli ništa lično za mene, najlakše im je bilo da se etiketira Fond da radi nešto što nema društveno opravdanje. U svakom slučaju, nedopustivo je bilo kome, pa ni političkim partijama, da ruše ugled institucije koja na najbolji način brine o sigurnosti 1,65 miliona korisnika i opslužuje više od 2,8 miliona osiguranika. Pozivam nadležne institucije da odmah i po hitnom postupku reaguju i sankcionišu ili odgovorna lica u Fondu ili lica koja su podnela lažne krivične prijave, jer treće opcije nema. U Srbiji će institucije raditi svoj posao, a građani birati vlast na izborima, a ne u stranim ambasadama - rekao je Ognjenović.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena