instagram
 
instagram

Poljoprivreda

Ministar Nedimović u razgovoru sa poljoprivrednicima u Kumanu

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 16. mart 2022. • 14:05 •

Ministar Nedimović u razgovoru sa poljoprivrednicima u Kumanu Ministar Branislav Nedimović na živinarskoj farmi porodice Pajić

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, posetio je danas naseljeno mesto Kumane u opštini Novi Bečej gde je na živinarskoj farmi u vlasništvu porodice Pajić razgovarao sa lokalnim poljoprivrednicima. Ministar Nedimović često je na terenu i na taj način je u neposrednoj komunikaciji sa poljoprivrednim proizvođačima, na obostranu korist i zadovoljstvo, smatra predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, koji ga je danas zajedno sa svojim pomoćnicima dočekao u Kumanu.

Porodica Pajić živinarstvom se bavi već 14 godina, dok farma u Kumanu postoji poslednje dve godine i prostire se na 3,2 hektara površine. Farma poseduje i silose kapaciteta 200 tona za čuvanje hrane za piliće sa automatskom vagom za doziranje iste, kao i sistem za automatsko napajanje, odnosno sistem za automatsko doziranje vitamina, vakcina i antibiotika. Farma je opremljena grejanjem i hlađenjem, a sistemom se upravlja putem softvera.

Prema rečima vlasnika poljoprivrednog gazdinstva, Arsena Pajića, on i njegova porodica redovno prate konkurse iz oblasti poljoprivrede  na republičkom i pokrajinskom nivou.

Više saznajte u video prilogu!

Ministar Nedimović, ranije u toku dana, posetio je i firmu „Biostar KD“ u Vojvodi Stepi u opštini Nova Crnja, koja se bavi proizvodnjom koštunjavog voća.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad