Poljoprivreda

Budžet Ministarstva poljoprivrede za 2023. rekordan

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 11. januar 2023. • 13:58 •

Budžet Ministarstva poljoprivrede za 2023. rekordan

Budžet Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za 2023. godinu iznosi 79,7 milijardi dinara, a najveći deo sredstava je namenjen unapređenju proizvodnje i stabilnosti dohotka proizvođača.

Iznos ukupnih subvencija u poljoprivredi sa svim izvorima finansiranja je  68,7 milijardi dinara što iznosi 87%  budžeta resornog ministarstva za 2023. godinu i 35 % ukupnih subvencija Republike Srbije.

Pored direktnih plaćanja za koje je namenjeno 46,9 milijardi dinara, za mere ruralnog razvoja izdvojeno je 8 milijardi dinara, za IPARD –  6,3 milijardi dinara, za Projekat tržišno orijentisane poljoprivrede koji Ministarstvo poljoprivrede sprovodi sa Svetskom bankom  – 2,2 milijarde dinara…

Mere direktnih plaćanja koje se dodeljuju proizvođačima uključuju mere podrške za premiju za mleko, podsticaje za biljnu i stočarsku proizvodnju i realizaciju regresa.

Pored isplate subvencija, nastaviće se i sa ulaganjima u uređenje vodotokova i zaštitu od štetnog dejstva voda u iznosu od 1,93 milijarde dinara.

U 2023. godini biće nastavljena i realizacija projekata za elektrifikaciju polja, izgradnju i rekonstrukciju sistema za navodnjavanje, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda...

Radiće se i na digitalizaciji i uvođenju sistema e Agrar, koji će u sebi integrisati funkcije Centralnog Informacionog Sistema i Pisarnice i dodatno će ubrzati obradu zahteva stvarajući uslove da se svi predmeti koji se prime u toku godine u istoj godini i isplate.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad