Privreda

Novi Bečej posetili privrednici iz Mađarske

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 20. maj 2022. • 15:39 •

Novi Bečej posetili privrednici iz Mađarske

U okviru privrednog foruma Novi Bečej su juče posetili privrednici iz Mađarske. Skup je organizovan u saradnji opštine Novi Bečej i Trgovinske i industrijske komore Budimpešte posredstvom njene Informativne kancelarije koja svoje sedište ima upravo u Novom Bečeju. U direktnom razgovoru sa mađarskim privrednicima krajnji cilj je bio ostvarivanje privredne saradnje između Mađarske i severnog, odnosno srednjeg Banata, ističe Oto Kišmarton, koordinator Informatvine kancelarije. Prema njegovim rečima u narednom periodu u Kovinu će biti održan još jedan forum, ali sa temom turizma u fokusu.

U okviru privrednog foruma u Novom Bečeju predstavljeni su, pre svega, privredni potencijali novobečejske opštine i Grada Kikinde. Potrebne informacije mađarskim privrednicima pružili su predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Privredni potencijali čitavog regiona su na zavidnom niovu, smatra direktor Regionalne privredne komore Severnobanatskog upravnog okruga, Tibor Horvat. Kako kaže, privredni forumi ovog tipa su veoma značajni.

Privredna komora Doboj je manja privredna komora na severu Bosne i Hercegovine, a u području rada ima, pre svega, metalopreradu i proizvodnju odeće i obuće. Prema rečima direktora ove privredne komore, Srećka Stojakovića, Vojvodina je prostor sa kojim bi voleli da se povežu i u oblasti prehrambene industrije.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad