instagram
 
instagram

Sport

Pobednički ulov na „Gospojinskoj bućki“ težak više od 13 kilograma

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 7. septembar 2021. • 15:06 •

Pobednički ulov na „Gospojinskoj bućki“ težak više od 13 kilograma

Nakon memorijalnog takmičenja u lovu ribe udicom na plovak „Deda Ilija Nešić“, gde je svoju spretnost i umeće odmerilo više od 50 učesnika, ribolovci iz Novog Bečeja, ali iz cele Srbije, pa i regiona, okupili su se već narednog dana na „Gospojinskoj bućki“ koja se godinama u nazad održava u okviru ove velike manifestacije. Zbog lakše organizacije i pristupa vodi, „Gospojinska bućka“ održava se uvek nedelju dana kasnije, odnosno, prvog vikenda u septembru, objasnio je Dobrivoje Rajić, sekretar Udruženja sportskih ribolovaca „Tisa“ Novi Bečej.

Na bućkanje se hvata isključivo som, koji je od davnina cenjen kao ukusan ulov, a koji jedini od svih riba ne ostaje ravnodušan na ovaj ujednačen udarac o površinu vode i tako biva namamljen. U ovogodišnjem takmičenju na Tisi učešće je uzelo 14 ekipa, od kojih je 6 imalo ulov, a najuspešniji bili su Žarko Čekržin (Palić) i Bata Ištvan (Kanjiža), koji su prethodno osvojili prvo mesto u Tekiji, a dan ranije isti rezultat postigli su i u susednom Bečeju.

Novinar Mihalj Buzaš, urednik ribolovačke rubrike u dnevnom listu “Mađar So”, “Gospojinsku bućku” posećuje godinama ocenjujući je kao takmičenje novijeg datuma, ali uvek perfektne organizacije koja u maloj varoši okuplja velike šampione ovog sporta. Na bućkama održanim u Bečeju, a zatim i u Novom Bečeju ulov je solidan, ali se uprkos tome itekako primećuje da je riblji fond sve siromašniji.

Naime, na oba takmičenja izmerena su ukupno 22 soma, od kojih je čak 11 ulovila pobednička ekipa, koja je ujedno upisala i najveće primerke, pa je tako najveći som uhvaćen na „Gospojinskoj bućki“ težio 2690 grama, dok je ukupan ulov za pehar  iznosio 13550 grama.

Šesto mesto zauzeli su Pecarski Saša i Aleksandar Garčev sa ulovljenih 1500 grama, Neustadter Ištvan i Balint Gabor bili su 5. sa 1765 grama, a 4. su bili Branislav Stanković i Duško Rakić sa 1775 grama. U prva 3 mesta plasirali su se Laslo Balgo i Tivadar Šari sa 2225 grama, dok su drugi na ovogodišnjoj „Gospojinskoj bućki“ bili Stevan Škrbić i Trifunac Ninoslav sa ulovom teškim 2565 grama.
 

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena