instagram
 
instagram

Turizam

„Velikogospojinski dani“ ove godine od 26. do 29. avgusta

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 11. avgust 2021. • 16:11 •

„Velikogospojinski dani“ ove godine od 26. do 29. avgusta

Nakon godine pauze zbog pandemije izazvane korona virusom, od četvrtka 26. do nedelje, 29. avgusta, u Novom Bečeju održaće se tradicionalna porodična manifestacija „Velikogospojinski dani“. Uz minimalne izmene, biće realizovane i sve podmanifestacije koje su prethodnih godina činile Velikogospojinski program, a koji će i ovoga puta biti otvoren Ulicom zanatskog piva, najavljuju iz Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Svečana litija biće održana u petak, 27. avgusta,  od 18 časova u hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Petak je predviđen i za otvaranje “Poljo-festa”, podmanifestacije regionalnog značaja koja doprinosi razvoju poljoprivrede i promociji sela, ali i za takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje će startovati u 17 časova.


Po poslednjim, još uvek nezvaničnim podacima, ove godine izostaće poseta Rečne flotile Vojske Srbije koja je ranijih godina podrazumevala i „otvoreni“ dan za posetioce.

Koncertni deo programa otpočeće nastupom mađarskog rok benda, a u istom ritmu nastaviće “Ortodoks keltsi” i dr Nele Karajlić.

Završne večeri, a pre tradicionalnog vatrometa, posetioci će uživati u još dva koncerta  kada će u večernjim časovima binu zauzeti Aco Pejović, a zatim i Haris Džinović. Iz organizacije dodaju da će, ukoliko Krizni štab pooštri mere, možda biti neophodni punktovi na ulazima u Novi Bečej, gde bi se sprovele neophodne mere u sprečavanju širenja korona virusa. Ukoliko to bude slučaj, organizatori apeluju na posetioce da budu strpljivi i poštuju propisane mere, kako bi “Velikogospojinski dani” opravdali epitet najbezbednije porodične manifestacije u reginu.

Više o ovome saznajte u TV prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena