Turizam

Bogate aktivnosti zavičajaca na godišnjem susretu

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 31. avgust 2021. • 13:47 •

Bogate aktivnosti zavičajaca na godišnjem susretu Članovi Zavičajnog kluba Novobečejaca i Vranjevčana

Zavičajni klub Novobečejaca i Vranjevčana u subotu, 28. avgusta, organizovao je još jedan tradiocionalni susret svojih članova u Muzeju „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju. Ovom prilikom održana je, najpre, godišnja skupština Zavičajnog kluba, a u prostorijama “Glavaševe kuće” prisutni su imali priliku da vide vanserijsku postavku modela haljina Etno udruženja „Izvor“ iz Knjaževca, ali i izložbu fotografija „Crni 12. septembar 1931.“, autora Janoša Kosa, koja se bavi obeležavanjem 90 godina od velikog nevremena u Novom Bečeju i brodoloma lađice “Stari Bečej”. U okviru raznovrsnog programa ovom prilikom održana je promocija “Letopisa Novog Bečeja za 2020. godinu”.

Izvestilac na godišnjoj Skupštini Zavičajnog kluba bila je njegova predsednica, dr Milka Budakov koja se ovom prilikom zahvalila bratskom gradu Knjaževcu, a posebno Ljiljani Mihajlović, predsednici Udruženja za negovanje tradicije “”Izvor”, na premijernoj postavci unikatnih etno haljina u “Glavaševoj kući”, koja je na susretu zavičajaca bila počasni gost.

Zavičajni klub je Letopis Novog Bečeja prvi put izdao za 1995. godinu, nakon čega su izašla četiri broja, dok od 2007. godine on izlazi redovno u kontinuitetu. To je veoma značajno, smatra Stevan Davidović, glavni urednik Letopis.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad