instagram
 
instagram

Turizam

Novobečejcima dva „Srebrna kofera“

TV Novi Bečej • Sanja Milenković • 15. oktobar 2021. • 15:21 •

Novobečejcima dva „Srebrna kofera“

Povodom obeležavanja, 14. oktobra, Dana oslobođenja grada Kruševca u Drugom svetskom ratu, 17. put u 11 kategorija, organizovan je Međunarodni festival turističkih publikacija Srbije „Kofer slova“, na kojem je Turistička organizacija opštine Novi Bečej osvojila dve nagrade. 
Festival je, zbog epidemiološke situacije, poslednje dve godine održan u onlajn formatu, istakao  je direktor Turističke organizacije Saša Dujin: 

Ove godine prijavljen je 31 učesnik, a naša organizacija osvojila je nagradu „Srebrni kofer“ u kategoriji jednolisna turistička publikacija. To je naša nova ponuda, s obzirom da je moto naše organizacije, po uzoru na „sity break“  mi radimo „village break“, odnosno, forsiramo sporo uživanje u hrani polako i banatski. Tako smo osmislili mogućnost da na balama slame, u prostoru koji sami turisti odaberu, mogu da uživaju onako kako se to nekada kod nas radilo u takozvanom „banatskom fruštuku. Drugi „Srebrni kofer“ dobili smo za najlepšu turističku razglednicu, u pitanju je serija fotografija iz Muzeja „Glavaševa kuća“, od kojih je, kao najlepša, izabrana žuta ruža, svojevrsni simbol rodne kuće dr Vladimira Glavaša. Ove godine smo krenuli od „Glavaševe kuće“, ali ćemo to uraditi i za sve ostale naše destinacije. Napravićemo više različitih fotografija i na taj način ljude koji dođu kod nas motivisati da pošalju razglednicu iz Novog Bečeja dragim ljudima kao uspomenu. S obziro da je ova žuta sa ovih prostora i ujedno prepoznatljiv brend dvorišta „Glavaševe kuće“ fotografisali smo i nju i ta fotografija je osvojila drugo mesto u kategoriji „Najbolja razglednica“.

Iako je prethodne godine nagrada izostala, Turistička organizacija opštine Novi Bečej je 2019. nagrađena sa dva „Zlatna kofera“, podsetio je Dujin i dodao da je to najbolji pokazatelj da je promocija dobro prihvaćena od strane stručnog žirija, ali i kolega iz drugih turističkih organizacija.

Tekst je objavljen u okviru projekta „Novi Bečej – život, ljudi, događaji”, koji je  sufinansiran sredstvima opštine Novi Bečej. Njegov sadržaj ne odražava nužno zvaničan stav sufinansijera.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena