instagram
 
instagram

Turizam

Oldtajmeri i ove godine oduševili Novobečejce

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 28. maj 2024. • 15:34 •

Oldtajmeri i ove godine oduševili Novobečejce Ljubomir Dukić sa svojim Topolinom iz 49. godine

Udruženje ljubitelja starovremenskih vozila „Oldtajmer klub Bečej - Novi Bečej“ ove godine organizovalo je 15. susret oldtajmera u dva naseljena mesta sa leve i desne strane Tise. U velikom broju oldtajmera ljubitelji su imali priliku da uživaju u samom centru Novog Bečeja, a prema rečima predsednika udruženja i organizatora skupa, Atile Silađija, ovo je do sada bio i najveći broj učesnika iz cele Vojvodine. On se posebno zahvalio TO opštine Novi Bečej na podršci koju pruža svake godine u organizaciji ove manifestacije, bez koje, kako kaže, je ne bi ni bilo.

Među vozilima koja su ove godine bila izložena u Novom Bečeju posebno se izdvajaju Topolino iz ’49. godine, popularni Fiat 600 iz ’58. godine koji je i najstariji registrovani fića na Balkanu, traktor iz ’56. godine, ali i Fiat 850 special ’67. godište u takozvanom mint, odnosno savršenom stanju.

U okviru susreta oldtajmera i ove godine našli su se motociklisti, među kojima je bio i jedan koji je svoju strast pronašao u čuvenom Tomosu.

Oldtajmer klub Bečej - Novi Bečej već dve godine neguje saradnju i prijateljstvo sa Automobilskim sportskim udruženjem „Car brothers“ iz Kikinde čiji članovi su ove godine na susretu oldtajmera imali svoj izložbeni deo takozvanih tjuniranih, odnosno sređenih novijih automobila.

Prema rečima Ivana Blažina iz udruženja „Car brothers“, pored samog izlaganja vozila, bilo do su u pitanju oldtajmeri ili noviji automobili, u fokusu ovih susreta jeste razmena iskustava, ali, pre svega, lepo druženje među učesnicima iz čitavog okruženja.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena