Zdravlje

Ultrazvučni pregledi srca ponovo u Domu zdravlja Novi Bečej

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 21. jun 2022. • 13:22 •

Ultrazvučni pregledi srca ponovo u Domu zdravlja Novi Bečej Ultrazvučni aparat ponovo u funkciji

Zahvaljujući ugovoru potpisanom pre nekoliko godina između lokalne samouprave u Novom Bečeju i Instituta za kardiovaskularne bolesti, odnosno Instituta za plućne bolesti iz Sremske Kamenice, u Domu zdravlja u Novom Bečeju pacijente pregledaju specijalisti pomenutih zdravstvenih ustanova. Iako su pregledi pulmogloga vršeni redovno, prema rečima direktora novobečejskog Doma zdravlja, dr Žarka Đorđevića, kardiolozi iz Sremske Kamenice u Novi Bečej ne dolaze od prošle godine, jer je došlo do kvara sonde ultrazvučnog aparata. Nakon što je opština Novi Bečej platila popravku iste, dobra vest je da će kardiološki pregledi biti nastavljeni od srede, 22. juna, ističe Đorđević.

On se posebno osvrnuo na težak period u poslednje četiri godine blokade Doma zdravlja, ali i na značajna ulaganja uprkos krizi u medicinsku opremu i tehniku, odnosno u infrastrukturu i vozni park ove zdravstvene ustanove.

Đorđević, takođe, ističe da je nabavljena i potrebna oprema za zaposlene u vidu uniformi za hitnu medicinsku službu, ali i odeljenje opšte medicine, odnosno za doktore i sestre u ambulantama u naseljnim mestima opštine. U poslednje četiri godine uloženo je 20.5 miliona dinara u medicinsku opremu i još bezmalo 22 miliona za nemedicinsku opremu, zaključio je Đorđević.

Kako je period korona virusa doneo mnoge probleme, naročito u kadrovskom smislu, uprkos tome što je situacija danas mnogo bolja, još uvek ima dosta segmenata u radu Doma zdravlja koje treba poboljšati, smatra direktor ove ustanove.

Pogledajte video prilog!

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad