instagram
 
instagram

Zdravlje

Nova akcija preventivnih pregleda u nedelju

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 17. maj 2024. • 13:59 •

Nova akcija preventivnih pregleda u nedelju

Ministarstvo zdravlja u nedelju, 19. maja, širom zemlje organizuje akciju preventivnih pregleda u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Tom prilikom, svi građani opštine Novi Bečej, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa urade sledeće preglede: laboratorijske analize (KKS, ŠUK) u periodu od 8 do 10 časova, ultrazvuk abdomena u periodu od 7:30 do 12 časova i merenje krvnog pritiska i snimanje EKG-a nakon odrađene prethodno navedene dopunske dijagnostike u vidu laboratorijskih analiza i ultrazvuka abdomena kod lekara opšte prakse u periodu od 8 do 17 časova.

Iz novobečejskog Doma zdravlja napominju da se priprema pacijenta za ovakav vid preventivnih pregleda sastoji od suzdržavanju od konzumiranja hrane u noći pre pregleda, pa sve dok se pregledi, kao što su laboratorijske analize i ultra-zvuk abdomena, ne završe. Takođe, ne konzumirati ni kafu.

Preventivnim pregledima Ministarstvo zdravlja nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije korona virusa, u okviru koje je tokom više od dvadeset dana besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi.

Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Cilj ove akcije je da se ostvari neposredni kontakt s pacijentima, povrati njihovo poverenje u zdravstveni sistem i zdravstvene radnike

Takođe, namera je da se promeni svest kod pacijenata da idu kod doktora i kada nemaju nikakvih tegoba, kako bi se potencijalni problem na vreme uočio.

S obzirom da pacijenti teško dolaze do lekara i do zakazivanja neophodnih pregleda, Ministarstvo zdravlja organizovanjem ovakvih preventivnih akcija nastoji da rastereti zdravstveni sistem i da se ovim putem pregledi odmah obave, bez zakazivanja i bez zdravstvenih knjižica.

Preporučujemo još …


Novobečejske vesti
Vesti dana - video

Novobečejske vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

NOVI BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Nedeljni pregled vesti

TV Novi Bečej

Nedeljni pregled vesti

Novobečejska događanja

TV Novi Bečej

Novobečejska događanja

Iz mog ugla

TV Novi Bečej

Iz mog ugla

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija

Sport - Novi Bečej

TV Novi Bečej

Sport - Novi Bečej
Budi human - Helena