Yunet
 

Društvo

Održana 77. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 27. decembar 2021. • 00:00 •

Održana 77. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Krajem protekle nedelje Gradsko veće grada Sombora održalo je 77. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 9 tačaka.

Članovi Gradskog veća prihvatili su Program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Sombora u 2022. i 2023. godini. Prema ovom Programu pratiće se koncentracije sumpor-dioksida (SO2), azot-dioksida (NO2) i suspendovanih čestica PM10 na mernom mestu u ulici XII vojvođanske udarne brigade, tokom 365 dana u godini, u skladu sa Zakonom o zaštiti životne sredine i Zakonom o zaštiti vazduha.

Obradu podataka vršiće akreditovana stručna organizacija koja ispunjava propisane uslove i poseduje odgovarajuću dozvolu ministarstva nadležnog za poslove zaštite životne sredine, a koja će biti izabrana kroz postupak javne nabavke. Podaci o izvršenim merenjima dostavljaće se Agenciji za zaštitu životne sredine i biće objavljeni na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

Program kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Sombora u 2022. i 2023. godini primenjivaće se nakon dobijene saglasnosti Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Na 77. sednici većnici su prihvatili informaciju o završenom postupku javnog nadmetanja prikupljanjem pisanih ponuda za davanje u zakup gradskog građevinskog zemljišta koje se koristi kao poljoprivredno zemljište u proizvodnoj 2021/2022. godini.

Gradsko veće dalo je saglasnost za prodaju neposrednom pogodbom imovine stečajnog dužnika „MLIN-OSTRA“ doo, a usvojeni su i finansijski planovi iz oblasti obrazovanja, zaštite životne sredine, poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i finansijski planovi mesnih zajednica, koji su usklađeni sa Odlukom o budžetu grada za 2022. godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena