Yunet
 

Društvo

Izdato obaveštenje roditeljima budućih đaka prvaka o Pravu na izbor Osnovne škole

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. decembar 2021. • 00:00 •

Izdato obaveštenje roditeljima budućih đaka prvaka o Pravu na izbor Osnovne škole

Lokalna samouprava izdala je obaveštenje za roditelje dece koja na dan početka školske godine 01. septembra 2022. godine imaju 6,5 do 7,5 godina, odnosno dece rođene od 01.03.2015. do 01.03.2016. godine u kojem se navodi da u skladu sa odredbama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, roditelji mogu izabrati osnovnu školu na teritoriji Grada Sombora u kojoj žele da im dete pohađa osnovno obrazovanje i vaspitanje, bez obzira na određeno upisno područije škola utvrđeno Odlukom o određivanju područja osnovnih škola na teritoriji grada Sombora.

Ukoliko postoji želja da iskoriste navedeno pravo i upišu dete u školu koja im ne pripada po mestu prebivališta, moraju podneti Zahtev izabranoj školi najkasnije do 01.02.2022. godine.

Škola je dužna da obavesti roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika o odluci po njegovom zahtevu za upis deteta van područja škole do 30. aprila tekuće kalendarske godine u kojoj se vrši upis, nakon sagledavanja raspoloživih kapaciteta, a u skladu sa prostornim, kadrovskim i finansijskim mogućnostima škole.

Obaveštenje o početku i načinu evidentiranja dece za polazak u 1. razred osnovne škole za školsku 2022/2023. godinu, u okvirima upisnih područja škola, biće naknadno objavljeno.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena