Yunet
 

Društvo

U Somboru održan sastanak Ekonet mreže

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. decembar 2021. • 00:00 •

U Somboru održan sastanak Ekonet mreže

Krajem protekle nedelje u Somboru su se okupili predstavnici Ekonet mreže.

Povodom organizovanja sastanka predstavnika mreže bio je finalizacija Strateškog plana koji je započet u prethodnom periodu, kao i evaluacija i planiranje budućih aktivnosti u okviru mreže.

„Mi smo protekla tri dana proveli u Somboru zajedno sa ostalim partnerima iz Ekonet mreže. Radi se o mreži organizacije iz Sombora, Kruševca, Zajačera i Požege. Već nekokoliko godina imamo ideju da se malo aktivnije uključimo u realizaciju različitih programa koji se odnose na zaštitu životne sredine sa akcentom na komunalni otpad.

Ova mreža već nekoliko godina stoji na nekom niskom intezitetu, međutim u proteklih nekoliko meseci mi smo uradili dosta stvari, pre svega na podizanju kapaciteta nas kao organizacije da se bavimo temom zaštite životne sredine, a onda i malo analize lokalnog kontesta vezanog za komunalni otpad. Ono što je zanimljivo za ovu mrežu jeste da organizacije koje je čine dolaze iz četiri različita okruga.

Osim što smo se bavili temom komunalnog otpada, deo smo ekipe koja inicira jednu važnu stvar, a to je rodni kontekst politike zaštite životne sredine“, ističe Miroslav Tamburić iz Organizacije „Forca“ Požega

Tokom tri dana predstavnici mreže imali su priliku da sumiraju i evaluiraju do sada sprovedene aktivnosi u okviru projekta „Ekocentar u akciji“ kao i da na osnovu evaluacije i trenutnog stanja planiraju dalje aktivnosti.

Mreža organizacija EkoNet, koju čine Forca, Somborski edukativni centar – SEC, Edukativni Centar Kruševac i Timočki Omladinski Centar, je deo EKO-SISTEM programa koji realizuju Mladi istraživači Srbije a podržava Kraljevina Švedska.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena