Yunet
 

Društvo

Zakazana Osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. januar 2022. • 00:00 •

Zakazana Osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora

U proteklom periodu, radna grupa za izradu nacrta Statuta budućeg Saveza udruženja Grada Sombora pripremila je radnu verziju Statuta.

Na ovaj način stvorili su se preduslovi za organizovanje osnivačke skupštine Saveza udruženja Grada Sombora.
Osnivačka skupština zakazana je za 25. januar sa početkom u 16.30 u Somboru. Predviđeno je da događaj traje oko dva sata, nakon čega će biti obezbeđen ketering i osveženje.

Uslovi za učešće udruženja na Osnivačkoj Skupštini su:

– da je udruženje registrovano u APR-u u skladu sa Zakonom o udruženjima i ima sedište na teritoriji Grada Sombora;
– da je u protekle tri godine kroz minimum 3 realizovana programa ili projekta realizovalo aktivnosti u skladu saciljevima udruženja;
– da udruženje ima nestranački i nedobitni karakter;
– da je udruženje zasnovano na demokratskim principima udruživanja;
– da udruženje ne promoviše nezdrave životne stilove, društvenu segregaciju, antisemitizam, fašizam, rasizam, društvenu, etničku, nacionalnu netrpeljivost i netoleranciju, nasilje ili bilo kakav drugi oblik diskriminacije.
– Ukoliko vaše udruženje želi da pristupi osnivanju Saveza, neophodno je da ponesete popunjenu izjavu o imenovanju delegata. Ukoliko imenovani delegat nije zakonski zastupnik udruženja, potrebno je da događaju prisustvuje i zakonski zastupnik radi potpisivanja i overe osnivačkog akta.

Na osnivačkoj skupštini predviđen je izbor članova Upravnog i Nadzornog odbora a delegati organizacija osnivačica moći će da predlože kandidate za ove organe. Svaki delegat moći će da predloži najviše dva kandidata za ove organe. Kandidati za članove organa Saveza moraju biti prisutni na skupštini.

Organizatori ističu da je do 20. januara putem mejla [email protected] potrebno potvrditi učešće i poslati skeniranu Odluku o osnivanju i pristupanju Savezu i izjavu o imenovanju delegata, a potpisane i pečatirane originale treba doneti na skupštinu. Modeli ovih dokumenata mogu se pronaći na sajtu Somborskog edukativnog centra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena