Yunet
 

Društvo

Srednja ekonomska škola realizuje projekat „Primena ICT u nastavi“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. januar 2022. • 00:00 •

Srednja ekonomska škola realizuje projekat „Primena ICT u nastavi“

Srednja ekonomska škola u Somboru u okviru Erasmus+ programa realizuje projekat „Primena ICT u nastavi“. Tim povodom somborska škola bila je domaćin predstavnicima partnerskih srednjih škola iz Makedonije, Mađarske, Portugala i Turske.

„Projekat traje 24 meseca, ali zbog pandemije korona virusa rok je malo produžen, tako da sada imamo godinu više. Ime projekta je „Primena ICT u nastavi“, a cilj je povećati znanje učenika kao i nastavnika oko ICT upotrebe, mislim da smo svi tokom pandemije radili na tome. Đaci su zainteresovani, tako da imamo predivnu grupu nastavnika koji učestvuju iz nekoliko država – tu su Srbija, Makedonija, Turska, Portugal i Mađarska“, istakla je Hristina Bozoska-Nikoloska, koordinator projekta.

Tokom pet dana organizovane su razne radionice, pa smo nastavnike iz partnerskih škola pitali koliko će učenicima značiti znanje stečeno u Somboru.

„Cilj našeg projekta ustvari je učenje neki novih alata koji bi se koristili u istraživanju i u nastavi, tako da su i učenici i profesori uključeni u radionicama. To je razmena iskustava jer su države iz kojih dolazimo imaju različita iskustva u Turskoj, Portugalu, Mađarskoj i u Srbiji. Imamo sličnosti naravno, ali ipak različita iskustva i razmenjivanje dobre prakse je korisno za sve nas“, istiće Vesna Milanoska iz Makedonije.

„Retka je mogućnost škola da u današnje vreme budu deo Erasmus+ projekata. Za naše učenike ovaj projekat je veoma važan jer im se pruža mogućnost da postanu internacionalni studenti tj pruža im se prilika da studiraju negde u inostranstvu i postanu bolji profesionalni u onome što rade“, rekoa je Himli Beklevec iz Turske.

Svi profesori su se složili u jednom – Sombor je i te kako ostavio dobar utisak na njih.

„Ja se ovde osećam kao kod svoje kuće. Domaćini su izvrsni, mi smo se upoznali kada su prvi put bili u Makedoniji, jer je tamo bila prva mobilnost i mogu da kažem da smo svi već sad prijatelji“, ističe Milanoska.

„Vreme kod vas je izuzetno hladno, ali domaćini su veoma prijatni i topli i da se u Somboru oseća izvrsno“, rekao je Beklevec.

„Grad Sombor mi se veoma dopada, takvog su mišljenja i moji učenici. Učenici su impresionirani Somborom, da će dosta toga naučiti i da uživati tokom svog boravka ovde“, završava Luis Pinto Domingues iz Portugala.

Na ovoj mobilnosti učestvovalo je po 4 učenika i 2 nastavnika iz svake partnerske škole, s tim da su predstavnici Mađarske zbog cele epidemiološke situacije bili uključeni u program putem zoom aplikacije.

Nakon radionice za sve učesnike bilo je pripremljeno ukusno posluženje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena