Yunet
 

Društvo

Evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole počinje 1. februara

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. januar 2022. • 00:00 •

Evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole počinje 1. februara

U prvi razred osnovne škole školske 2022/23. godine upisuju se deca koja na dan početka školske godine 01. septembra imaju 6,5 do 7,5 godina, odnosno rođena od 01.03.2015. do 01.03.2016. godine.

Dete starosti od šest do šest i po godina, po želji roditelja, može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu.

Dete starije od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi, ili odgovarajući razred, na osnovu prethodne provere znanja.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole obavezni su da izvrše roditelji, a za decu pod starateljstvom, staratelj ili organ starateljstva.

Za prijavu deteta podnosi se na uvid: važeća lična karta, sa tačnom adresom roditelja ili staratelja, rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom.

Prijavljivanje dece vršiće se u Gradskoj upravi Grada Sombora, Odeljenju za obrazovanje, soba br. 9 u prizemlju, svakog radnog dana od 8 do 15 časoa prema rasporedu koji se može pronaćio na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

Ukoliko su roditelji odnosno staratelji pozitivni na korona virus ili se nalaze u kućnoj izolaciji, prijavu deteta mogu izvršiti telefonskim putem na broj 469-117.

Roditelji koji vrše prijavu u Gradskoj upravi, družni su da poštuju propisane protivepidemijske mere: merenje temperature pri ulasku u zgradu, nošenje zaštitne maske, obavezno držanje fizičke distance.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena