Yunet
 

Društvo

Održana Osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. januar 2022. • 00:00 •

Održana Osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora

U sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ održana je Osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora. Na dnevnom redu našlo se osam tačaka, a između ostalog izabran je predsednik i zamenik predsednika Skupštine kao i članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

„Inicijativa i potreba se javila još 2017. godine i od tada do danas negde se radilo na tome. U okviru 2019/2020 iz raznih razloga ili nedostatka sredstava ili pandemije korona virusa su se negde te aktivnosti utišale, međutim Somborski edukativni centar je toko 2021. godine uspeo da pronađe sredstva na konkursu „Dijalog promena“ u okviru kojeg je Beogradska otvorena škola podržala naš projekat kroz koji se sada i finansira ceo ovaj proces i nastavili smo tamo gde smo stali tj kod izrade dokumenata osnivačkih akata i statuta. Ovim projektom je predviđeno da se realizuje i Osnivačka skupština i nakon toga prve neke aktivnosti Saveza, a to su obuke članova jačanje kapaciteta članica budućeg Saveza u raznim oblastima“, između ostalog rekao je Srđan Vlaškalić, izvšni direktor SEC-a.

Pored predstavnka prijavljenih udruženja, Osnivačkoj skupštini ispred Grada Sombora prisustovali su Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladina i zdravstva i Siniša Borota, pomoćnih gradonačelnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena