Yunet
 

Društvo

Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor – aktivnosti u januaru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 27. januar 2022. • 00:00 •

Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor – aktivnosti u januaru

Somborska Gimnazija „Veljko Petrović“ izdala je saopštenje o uspesima gimnazijalaca tokom januara.

U kategoriji srednjih škola, Gimnazija „Veljko Petrović“ se nalazi u najužem krugu kandidata za Svetosavsku nagradu za 2021. koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izuzetne rezultate u prosvetiteljskom delovanju. Kandidati za pojedinačne Svetosavske nagrade su i učenik Aleksandar Gubica, dr Snežana Klepić i dr Lidija Nerandžić Čanda.

Na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola za najbolji pismeni zadatak, učenica trećeg razreda Gimnazije „Veljko Petrović, Staša Majstorović, osvojila je 3. mesto, „Projektom priznanje najboljim nastavnicima“ za visoki stepen stručnosti, metodičke i pedagoške obučenosti za rad, kao i za izuzetan uspeh u pripremanju učenika za Republičko takmičenje iz književnosti za najuspešnije pismene zadatke učenika srednjih škola povodom 30-godišnjice ovog takmičenja Društvo za srpski jezik i književnost Srbije nagradilo je 11 profesora, a među nagrađenima je i dr Lidija Nerandžić Čanda.

Nagrade i proglašenja dobitnika bila su u okviru 63. Zimskog republičkog seminara za nastavnike srpskog jezika u organizaciji Društva za srpski jezik i književnost Srbije i Filološkog fakuleta u Beogradu, na kome je prof. dr Lidija Nerandžić Čanda imala i vrlo uspešnu i posećenu radionicu „Moć jezika u reklamnom diskursu“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena