Yunet
 

Društvo

Dobrovoljno 21 Somborac ide u vojsku

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. februar 2022. • 00:00 •

 Dobrovoljno 21 Somborac ide u vojsku

Pre dva meseca Ministartvo odbrane raspisalo je poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka u Srbiji. Na poziv u Zapadnobačkom upravnom okrugu prijavilo se i danas svečano potpisalo Ugovor sa Ministarstvom odbrane 21 kandidat iz četiri opštine našeg okruga.

U prostorijama Ministarstva odbrane u Somboru pre potpisivanja Ugovora kandidate i buduće vojnike pozdravili u načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković i major Slavko Đipalo, načelnik Centra Ministarstva odbrane Sombor.

„Danas smo potpisivali Ugovore sa kandidatima sa teritorije Zapadno bačkog upravnog okruga – iz Sombora, Apatina, Kule i Odžaka. Imamo kao što ste videli i kandidata ženskog pola, što je lepo videti. Poruka ovoga je da su oni učili veliki korak kako za sebe tako i za svoju porodicu. Pokazali su da poštuju tradiciju, a ovim potpisom steći će nova iskustva u svom životu, upoznati mnoge ljude, rešiti u narednih 6 meseci sebi zaposlenje koje će im doneti primanja kao i šansu da možda odluče da ostanu u službi u Ministarstvu odbrane i nastave da rade. Prvih mesec ipo dana su u prvom centru za Obuku Vojske Srbije u Somboru, zatim idu i isti taj period provode u jednom od Centara za specijalističku obuku ( Batajnica, Gornji Milanovac, Požarevac, Kruševac), a zatim ih čeka 3 meseca u službi u jednoj od jedinica Vojske Srbije. Prvi dan im je 01. mart“, ističe major Slavko Đipalo načelnik Centra MO Sombor..

„Ja pratim istoriju moje porodice, ovako je moj deda, pa otac, a tako će i moja deca. Treba pokazati ostalim mladima inicijativu za ovaj korak. Mislim da treba služiti našoj Srbiji, a to je najmanje 6 meseci ili bar 3 života za nju, toliko na je dala i treba da joj se odužimo“, ističe Danilo Bagušek (25 godina).

„Moja cela familija je u uniformi, pa eto hoću i ja. Ove godine sam završio fakultet i odlučio sam da idem u Školu za rezervne oficire. Velika mi je životna želja da završim Vojnu akademiju i ispopštujem tu moju porodičnu tradiciju da i ja da budem u uniformi“, završava Veljko Supić (23 godine).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad