Yunet
 

Društvo

Zabeleženi novi uspesi somborskig gimnazijalaca

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 9. mart 2022. • 00:00 •

Zabeleženi novi uspesi somborskig gimnazijalaca

Gimnazija „Veljko Petrović“ iz Sombora izdala je saopštenje o uspesima gimnazije i njenih učenika.

Krajem protekle nedelje u Srednjoj medicinskoj školi održano je gradsko takmičenje iz mađarskog jezika i književnosti. Gimnazija je imala predstavnike samo u kategoriji trećeg razreda. Prvu nagradu osvojila je Dorina Žoldoš. Drugu nagradu je osvojio Kristian Rezička, a treću nagradu Pribila Kinga. Mentor svih nagrađenih učenika je Bibiana Oršovai. Svi nagrađeni učenici plasirali su se i na okružno takmičenje koje će se održati u aprilu.

Na regionalnom takmičenju iz sociologije koje je održano tokom proteklog vikenda, maturantkinja Gimnazije, Ema Glumac osvojila je treću nagradu i obezbedila učešće na republičkom takmičenju. Njen mentor je Sonja Krstić.

Društvo matematičara Srbije objavilo je rezultate okružnog takmičenja iz programiranja koje je održano još 27. februara.

Najuspešniji učenik je Nemanja Majski koji je osvojio prvu nagradu. Drugu nagradu osvojili su: Nemanja Cvetković, Vedran Bajić i Vanja Vasiljević. Treće nagrade osvojili su Filip Tot i Aleksandar Gubica. Mentor svih navedenih učenika je Duško Obradović.

Izdavačka kuća Forum iz Novog Sada pod pokroviteljstvom Hacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine objavila je Priručnik iz fizike za 3. razred gimnazije na mađarskom jeziku. Autori priručnika su profesori Gimnazije: Renata Čapo i Dušan Mišković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena