Yunet
 

Društvo

Sastanak sa predstavnicima inspekcijskih službi

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. mart 2022. • 00:00 •

Sastanak sa predstavnicima inspekcijskih službi

Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković je u tokom jučerašnjeg dana održao sastanak sa predstavnicima inspekcijskih službi okruga koje su vršile nadzore po pitanju poštovanja mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, kao i predstavnicima Policijske uprave Sombor i vojske.

Tema sastanka se odnosila na Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19.

Kako je naveo načelnik okruga, a u sladu sa Uredbom, obaveza nošenja zaštitnih maski ostaje za zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica, kao i licima koja ulaze i borave u tim ustanovama, osim korisnika u ustanovama za smeštaj starih lica, a za sve ostale je na nivou preporuke.

Kontrolu poštovanja mera vrši samo sanitarna inspekcija, čime je prestala obaveza drugih inspekcija da postupaju po ovom pitanju, a samim tim je prestala potreba za koordiniranim akcijama na terenu. Između ostalog, navedenom Uredbom regulisano je i pitanje ulaska na teritoriju Republike Srbije stranim državljanima, državljanima Republike Srbije, kao i članovima diplomatsko-konzularnog osoblja i članovima njihovih porodica.

Prisutni su na sastanku, u kratkim crtama, izvestili o postignutim rezultatima rada, kao i izazovima sa kojima su se susretali za vreme vršenja kontrola.

Načelnik Nonković je iskoristio priliku i naveo da će Republička radna grupa za suzbijanje širenja virusa Kovid-19 nastaviti da postoji i ukoliko bude bilo potrebe ponovo će se aktivirati ceo sistem rada i funkcionisanja. Takođe, zahvalio se svim prisutnima na izuzetnom trudu, zalaganju i doprinosu u radu u prethodnom periodu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad