Yunet
 

Društvo

Održana 92. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. mart 2022. • 00:00 •

Održana 92. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora je tokom jučerašnjeg dana održalo 92. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 12 tačaka.

Između ostalog, članovi Gradskog veća usvojili su Program zaštite vazduha na teritoriji Grada Sombora u 2022. i 2023. godini. Prema ovom programu, na fiksnom mernom mestu u urbanoj sredini, tokom 365 dana u toku godine, meriće se koncentracije sumpor-dioksida (SO2), azot-dioksida (NO2), kao i suspendovanih čestica PM10. Ovaj program prethodno je odobrilo Ministarstvo zaštite životne sredine, a podaci monitoringa dostavljaće se Agenciji za zaštitu životne sredine.

Na 92. sednici prihvaćen je predlog za raspisivanje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata dobrovoljnih vatrogasnih društava i vatrogasnih saveza na teritoriji Grada Sombora za 2022. godinu, za šta je u gradskom budžetu obezbeđen ukupan iznos od 3.000.000,00 dinara. Konkurs će biti objavljen 18. marta u „Somborskim novinama“ i na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

Gradsko veće prihvatilo je i predlog za zaključenje ugovora sa Elektrodistribucijom Srbije za izgradnju novog kablovskog voda u Industrijskoj zoni. Izgradnja kablovskog voda dužini od 1300m dovešće do bolje prostorne pokrivenosti električnom energijom Industrijske zone. Na ovaj način obezbediće se mnogo bolji kvalitet snadbevanja električnom energijom, kao i sigurnost napajanja u slučaju iskakanja sa mreže jednog izvora napajanja.

Na jučerašnjoj sednici, Gradsko veće dalo je saglasnost za zapošljavanje sekretara u MZ „Bački Monoštor“ na period od 9 meseci, a prihvaćena je i ponuda Javno komunalnoj preduzeća „Čistoća“ za poslove sanacije manjih divljih deponija u gradu i naseljenim mestima u okviru „Meseca čistoće“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena