Yunet
 

Društvo

U Somboru održan sastanak protivgradnih strelaca

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. mart 2022. • 00:00 •

U Somboru održan sastanak protivgradnih strelaca

U Velikoj sali zgrade Županije održan je sastanak predstavnika Radarskog centra „Bajša“, predstavnika Odeljenja zaštite životne sredine Gradske uprave grada Sombora i protivgradnih strelaca koji deluju na teritoriji Grada Sombora.

Na sastanku je održan lekarski pregled, proverena je spremnost i dogovoreno funkcionisanje protivgradnog sistema za 2022. godinu, za sezonu koja traje od 15. aprila do 15. oktobra.

Predstavnici Radarskog centra ovom prilikom istakli su dobru saradnju koju imaju sa Somborom, te da im je lokalna samouprava već uručila 140 protivgradnih raketa, a da se uskoro očekuje i dostava protivgradnih raketa koje je obezbedio Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom sastanka dogovoreno je da će protivgradni sistem ove sezone na teritoriji Grada Sombora funkcionisati sa 22 protivgradne stanice, a u planu je da od naredne godine protivgradni sistem bude u potpunosti automatizovan, te će se u narednom periodu raditi na izgradnji automatizovanih protivgradnih stanica, kojim će se upravljati direktno iz Radarskog centra „Bajša“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena