Yunet
 

Društvo

Održana 94. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. mart 2022. • 00:00 •

Održana 94. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je 94. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 12 tačaka.

Između ostalog, članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaj o realizaciji menifestacije „Ravangrad Wine Fest 2021“, na kojoj je uzelo učešće preko 50 izlagača iz Mađarske, Hrvatske i Srbije. Izlagačima na somborskom festivalu vina u organizaciji Turističke organizacije grada kotizacijom je obezbeđen izložbeni prostor, kataloška i medijska promocija, a posetioci su uz ulaznicu dobili katalog izlagača, vinsku čašu, mogućnost degustacije različitih vrsta vina, hrane, kao i učestvovanje na stručnim predavanjima, a sve uz nastup nekoliko muzičkih sastava.

Na 94. sednici prihvaćeni su i izveštaji o radu Pravobranilaštva grada Sombora i Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor za 2022. godinu, koji će se na ći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Članovi Gradskog veća prihvatili su predlog za raspisivanje Javnog konkursa za dodelu sredstava grada Sombora za očuvanje kulturnog nasleđa i razvoja savremenog načina interpretacije lokalnih običaja i tradicija u 2022. godini. Putem ovog konkursa Grad će podržati udruženja građana koja su, u svom radu, usmerena na promociju i očuvanje specifičnosti kultunih obeležja lokalnih zajednica, sa posebnim osvrtom na kulturnu tradiciju ruralnih, multietničnih i multikonfesionalnih lokalnih zajednica. Grad je za ovaj konkurs u budžetu obezbedio sredstva u ukupnom iznosu od 3.000.000,00 dinara. Konkurs je danas, 25. marta objavljen u „Somborskim novinama“ i na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

Na sednici je prihvaćen i finansijski plan sredstava za verske zajednice, za šta je u gradskom budžetu obezbeđeno 16.000.000,00 dinara. Prema ovom planu, sredstva će biti raspoređena za projekte izgradnje pravoslavne crkve u Bezdanu, investiciono održavanje objekta rimokatoličke crkve „Sv.Mirka“ u Doroslovu i za uređenje zimske kapele unutar crkve „Sv.Stjepana kralja“ u Somboru.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na zahtev Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ za postavljanje montažno-demontažne rampe na katstarskoj parceli 10212 KO Sombor1, kao i saglasnost na učešće Grada Sombora u podršci unapređenja lovnog turizma na teritoriji Grada Sombora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena