Yunet
 

Društvo

Postavljeni novi brzinski displeji u zonama škola i vrtića

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. mart 2022. • 00:00 •

Postavljeni novi brzinski displeji u zonama škola i vrtića

Na teritoriji Grada Sombora postavljeni su novi digitalni brzinski displeji u zonama vrtića u Vojvođanskoj ulici i XII vojvođanske udarne brigade u Somboru, u zoni škole u Gakovu, a u narednom periodu sledi postavka displeja u zonama škola i u drugim naseljenim mestima.

Sredstva za postavku displeja obezbedili su Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, a za izradu projektno-tehničke dokumentacije, sredstva je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Brzinski displeji u zonama škola i vrtića pokazuju brzinu kojom se vozilo kreće i osmehom zahvaljuju vozaču koji ide dozvoljenom brzinom, odnosno upozoravaju vozača da uspori ukoliko se kreće većom brzinom od dozvoljene.

Savet za bebednost saobraćaja grada Sombora postavljanjem brzinskih displeja i uređenjem zona škola želi preventivno da deluje na sve učesnike u saobraćaju, jer svakako da nisu cilj represivne mere. Sve akcije koje Savet sprovodi finansiraju se iz naplate kazni nesavesnim vozačima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad