Yunet
 

Društvo

Grupa građana: Ko može da reši problem u Šikari?

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 31. mart 2022. • 00:00 •

Grupa građana: Ko može da reši problem u Šikari?

Grupa građana našeg grada vikendom, uglavnom svake nedelje, okuplja se popodne sa alatima, kod nekadašnjeg Doma u Šikari i kreće u akciju čišćenja nekadašnjeg somborskog izletišta u Somboru.

Svi Somborci su upoznati sa problemom koji se nameće u ovom delu grada. Nekadašnje izletište je već nekoliko godina tj. od kada se u blizini nalazi Prihvatilišta za izbeglice, mesto gde prebivaju izbegla lica koja nisu smeštena u Prihvatilištu.
Smeće i otpad koji su ostavljali u vreme koje su provodili po travnjacima i šumici u izletištu, napravilo je od jedne zelene oaze, maltene deponiju smeća.

Na prve reakcije građana, održano je nekoliko akcija na nivou grada, a najviše dobrovoljaca pa i samih izbeglih lica, koje su dale kratkotrajne rezultate i smanjenje smeća i otpada uglavnom u ulaznom delu u Izletište, ali zato u samoj šumici i popularnom delu Lazin Breg situacija je takva da se kako kažu građani, koji svake nedelje popodne dolaze ovde i skupljaju smeće, „pod hitno mora naći rešenje ovog problema“.

„Preko fejsbuka zakazujemo termine za čišćenje, uglavnom je to nedelje 15 časova. S obzirom da i Policija prati te objave, i oni dođu i budu u blizini, razlog je taj da migranata nema kada i možemo na miru da čistimo. Bilo je nekoliko puta provokacija, ali ne bih sada o tome. Neke delove nećemo namerno da očistimo jer hoćemo da ostavimo nadležnima da to vide kada budu došli. Za sada se ne odazivaju, ali planiramo neke pravne akcije i verujem da će doći trenutak da se pojave. Inače sve što radimo slikamo i objavljujemo preko fejsbuka, da se vidi kako je bilo pre, a kako je sada. Bilo nas je na početku više sada smo grupa od 15tak ljudi. Isteraćemo ovaj posao do kraja sigurno“, zaključuje Zoran Stajin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad