Yunet
 

Društvo

Danas ističe rok za prijavu za subvencije za nove fiskalne uređaje

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. april 2022. • 00:00 •

Danas ističe rok za prijavu za subvencije za nove fiskalne uređaje

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je da danas ističe dodatni rok za prijavljivanje za subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije, koji je određen kako bi svi obveznici fiskalizacije, koji se ranije nisu prijavili, mogli da dobiju pomoć države.

U saopštenju se navodi da su svi obveznici fiskalizacije dužni da obezbede nove fiskalne uređaje i da pređu na novi sistem najkasnije do 30. aprila ove godine, do kada traje prelazni period.

To znači da je ostalo manje od mesec dana do kraja tranzicionog perioda za prelazak na novi model fiskalizacije, zbog čega Ministarstvo apeluje na obveznike da ne čekaju poslednji trenutak kako se ne bi stvarale gužve prilikom instaliranja fiskalnih uređaja.

Država prijavljenim obveznicima za subvencije isplaćuje 100 evra po svakom prodajnom mestu i po svakom fiskalnom uređaju još 100 evra, dok je za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a taj iznos uvećan za 20 odsto, a do sada je isplaćeno ukupno 4.837.290,20 dinara za 125.700 privrednih subjekata.

Za subvencije je prijavljen 129.271 obveznik, a isplate se vrše u tranšama jednom nedeljno. Ukupno je 136.146 obveznika prijavilo lokacije poslovnih prostora, što je prvi korak pri prelasku na novi model e-fiskalizacije.

Do sada je na novi sistem e-fiskalizacije prešlo 19.720 poreskih obveznika, a na novom sistemu je ukupno 25.423 prodajnih mesta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena