Yunet
 

Društvo

Nova sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. april 2022. • 00:00 •

Nova sednica Gradskog veća Grada Sombora

Grad Sombor će i ove godine u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike sufinansirati mere energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, za šta je obezbeđeno ukupno 30.000.000,00 dinara.

Na jučerašnjoj sednici članovi Gradskog veća usvojili su Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode po javnom pozivu uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti i Pravilnik o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote po osnovu janog poziva za sufinansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Uskoro sledi raspisivanje javnog poziva za privredne subjekte koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a nakon što se sprovede ovaj javni poziv i budu izabrani privredni subjekti, biće raspisan i javni poziv namenjen domaćinstvima na teritoriji Grada Sombora koja žele da svoj dom učine energetski efikasnijim.

Na 96. sednici Gradsko veće prihvatilo je i predlog za raspodelu sredstava po Javnom konkursu za finansiranje ili sufinansiranje programa/projekata udruženja koja neguju identitet nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na teritoriji Grada Sombora za 2022. godinu, kao i predlog za raspodelu sredstava po Javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju Lokalnog akcionog plana Roma u 2022. godini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad