Yunet
 

Društvo

Sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. maj 2022. • 00:00 •

Sednica Gradskog veća Grada Sombora

Između ostalog, Gradsko veće usvojilo je predloge za raspisivanje konkursa za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo i konkursa za dodelu besplatnih sadnica lavande.

Konkurs za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo namenjen je poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela na teritoriji Grada Sombora i upisani su u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Grad će sufinansirati 50% vrednosti investicije, a za ovaj konkurs obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 dinara.

Na konkurs za nabavku besplatnih sadnica lavande moći će da se prijave punoletna lica koja imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora i vlasnici su ili zakupci/korisnici (na period od najmanje 10 godina) minimalno 500 m2 obradivog poljoprivrednog zemljišta. Minimalan broj besplatnih sadnica lavande po jednoj prijavi, odnosno po jednom korisniku iznosiće 1.000 komada, a za realizaciju Konkursa za dodelu besplatnih sadnica lavande na teritoriji grada Sombora u 2022. godini, predviđen je ukupan iznos od 500.000,00 dinara u gradskom budžetu.

Gradsko veće prihvatilo je i predlog za raspisivanje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade u 2022. godini. Pravo učešća na konkursu imaće udruženja koja sprovode aktivnosti i imaju sedište na području Grada Sombora, koja u statutu udruženja u ciljevima nedvosmisleno imaju naveden rad sa mladima i čiji predloženi program/projekat daje doprinos u realizaciji prioriteta Lokalnog akcionog plana za mlade.

Konkursi će biti uskoro raspisani.

Na 99. sednici Gradsko veće prihvatilo je ponudu Javno komunalnog preduzeća „Prostor“ za izgradnju nadstrešnica na autobuskim stajalištima u Obziru, Žarkovcu i Čonoplji, a prihvaćena je i ponuda Javno komunalnog preduzeća „Zelenilo“ za košenje trave i rastinja na bankinama opštinskih puteva za 2022. godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad