Yunet
 

Društvo

Dodeljeno još 120 auto-sedišta za najmlađe sugrađane

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. maj 2022. • 00:00 •

Dodeljeno još 120 auto-sedišta za najmlađe sugrađane

Baš kao što je bilo i najavljeno, u atrijumu Županije podeljeno je još 120 auto-sedišta roditeljima/starateljima koji su se prijavili putem javnog poziva.

„Ovo je jedan lep trenutak koji smo pripredili u atrijumu Županije povodom podele auto-sedišta za naše najmlađe sugrađane. Grad je već organizovao ovakve akcije i do sada je podeljeno oko 800 sedišta. Ovom prilikom danas deli se 120 sedišta.

Grad će i u narednom periodu nastaviti sa ovom akcijom. Ono što je isto bitno je da Grad potencira na bezbednosti naših najmlađih sugrađana, samim tim apelujemo na roditelje da svoju decu u atomobila voze u ovim sedištima. Ono isto što želimo da kažemo jeste da se sva sredstva za nabavku ovih sedišta prikupljaju putem naplate kazni vozačima koji prave prekršaje u saobraćaju“, ističe Đorđe Zorić, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija.

Prisutnim roditeljima obratio se Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora. Sedišta su roditeljima uručili predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Sombora.

Iz Lokalne samouprave ističu da je danas raspisan i Javni poziv roditeljima za dodelu besplatnih sedišta za bicikla za decu od 1 do 5 godina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena