Yunet
 

Društvo

NSZ i opština Apatin raspisali javne pozive za 2022. godinu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. maj 2022. • 00:00 •

NSZ  i opština Apatin raspisali javne pozive za 2022. godinu

Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Apatin raspisali su javne pozive za 2022. godinu.

Objavljena su dva javna poziva i to:

– Javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2022. godini namenjen nezaposlenim licima koja se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Ispostave u Apatinu. Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu od 300.000,00 dinara, odnosno, 330.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva , kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih osnivanjem privrednog društva radi samozapošljavanja.
Javni poziv je otvoren do 31. maja tekuće godine.

– Raspisan je i Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih u 2022. godini.

Subvenija se odobrava poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru u jednokratnom iznosu u visini od 200.000,00 dinara po korisniku, odnosno, 240.000,00 dinara za zapošljavanje osobe sa invaliditetom, radno sposobnih korisnika novčane socijalne pomoći, mladih u domskom smeštaju, hraniteljskim i strateljskom porodicama i žrtvama porodičnog nasilja.

Javno poziv je otvoren do 16. juna tekuće godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena