Yunet
 

Društvo

Za sutra zakazana manifestacija „U bojama dece“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. maj 2022. • 00:00 •

Za sutra zakazana manifestacija „U bojama dece“

Udruženje somborskih učitelja po drugi put organizuje manifestaciju “U bojama dece” i u okviru nje onlajn konferenciju pod nazivom „Značaj dečijih časopisa u obrazovanju i vaspitanju dece“.

Događaj će biti organizovan sutra, 21. maj i trajaće od 10 do 14 časova.

Manifestacije će biti održana na nekoliko lokacija u gradu, shodno prirodi aktivnosti koja se u tom trenutku realizuje.

Sportske aktivnosti za decu „Šareno dvorište“ i radionice aviomodelarstva i izrade čestitki od slame odvijaće se u Sportskom centru „Soko“ u Somboru.

Smotra nastavničkog i učeničkog stvaralaštva u Narodnom pozorištu sa lutkarskim predstavama za decu i mini koncertom dečjeg hora „Šarenih vokala“.

Za učitelje se priprema onlajn konferencija na temu „Značaj dečjih časopisa u vaspitanju i obrazovanju“. Predavači će biti sa fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Sombora, ali i iz reda izdavača časopisa i knjiga. Uvodno izlaganje o istorijatu dečijih časopisa, a prvi su objavljeni upravo u Somboru daće poznati somborski hroničar Milan Stepanović.

Kao i prošle godine – jedan deo manifestacije posvećen učiteljima penzionerima za koje osim prigodnog programa organizuje se i jedno interaktivno predavanje psihologa na temu “Lepote i izazovi penzionerskog života“.

Raspisan je i likovni konkurs na temu „Heroji našeg doba 3“ koji je takođe deo same manifestacije posvećen je vatrogascima spasiocima i Vatrogasna stanica Sombor je već potvrdila svoje učešće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena