Yunet
 

Društvo

Završeni radovi na centralnoj zgradi Crvenog krsta Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. maj 2022. • 00:00 •

Završeni radovi na centralnoj zgradi Crvenog krsta Sombor

Zgrada Crvenog Krsta Sombor nakon 23 godine dobila je svoj konačan izgled završetkom radova na fasadi.

Tim povodom upriličen je svečani prijem.

„Odlukom o budžetu grada za 2022. godinu Grad Sombor je izdvojio sredstva za uređenje fasade na zgradi Crvenog krsta. Zgrada koja je građena od 1996. do 2000. godine, konačno je dobila svoj prelepi izgled i zasijala u svom punom sjaju. Pored same fasade koja je urađena, zamenjena je i PVC stolarija na Servisu za podršku roditeljstva, na koji smo svi mi izuzetno ponosni i mislim da je ovo kruna uspeha, u ovoj 2022. godini, zajedničkog rada i mogu da kažem, uspešnog rada između Grada Sombora i Crvenog krsta. Svakako da se mi ovde nećemo zaustaviti, da ćemo i dalje imati zajedničke projekte i da ćemo zajednički još više urediti ovaj prostor u Crvenom krstu“ poručio je ovom prilikom gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Za ovaj poduhvat, Grad Sombor je izdvojio sredstva u iznosu od oko 3.000.000 dinara.

„Današnji događaj, otvaranje uređene fasade zgrade Crvenog krsta, je još jedan veliki primer dobre saradnje između Grada Sombora, kao lokalne samouprave i Crvenog krsta Sombor. Odnos lokalne samouprave i organizacije Crvenog krsta mora biti svojevrsna simbioza, jer smo zajednički angažovani na poslu otklanjanja patnje u kojoj se nalaze naši sugrađani“ istakao je Dejan Ukropina, predsednik Crvenog krsta Vojvodine.

„U ime zaposlenih, volontera, korisnika i moje lično ime, meni je pripala čast da se zahvalim gradonačelniku Grada Sombora i našoj lokalnoj samoupravi, što su u budžetu za ovu godinu izdvojili sredstva i omogućili da mi građevinske radove na ovom našem objektu, koji traju i koji su u kontinuitetu već nekoliko decenija, da konačno privedemo kraju i da dobijemo jednu fasadu koja se arhitektonski i svakako uklapa u prostor ove ulice i našeg grada. Ovo je samo jedan od primera naše dugogodišnje plodonosne saradnje. Znam i verujem da je to na korist svih naših sugrađana i nadam se i znam da ćemo nastaviti dalje saradnju u tom pravcu“ rekao je Miloš Petrović, predsednik Crvenog krsta Sombor.

Radovi na objektima trajali su nepuna dva meseca, a konačan izgled potpuno se uklopio u arhitekturu našeg Grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena