Yunet
 

Društvo

Podeljeno 200 sedišta za vožnju dece biciklom

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. jun 2022. • 00:00 •

Podeljeno 200 sedišta za vožnju dece biciklom

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Sombora obezbedio je 200 sedišta za vožnju dece biciklom.

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Sombora podelili su sedišta u atrijumu Gradske kuće.

“Od 2019. kada smo započeli sa ovom akcijom, zaključno sa ovom godinom, podeljeno je blizu 700 sedišta za bicikle.

Pored sedišta za bicikle koje smo imali u prethodnom periodu, videli smo da naši sugrađani su veoma zadavoljni s obzirom da u roku od 1,5 sat bilo je već preko 200 prijava, i ono što ću ja apelovati na Savetu je da u narednom budžetu povećamo značajno ova sredstva kako bi što više sugrađana dobilo ova sedišta za bicikle.

Ono što nas očekuje u narednom periodu, u narednoj nedelji, jesu subvencije za kupovinu novih bicikala. To je prvi put da će Savet raspisati ovakav jedan javni poziv, tako da očekujemo da će i ovde biti jedna velika zainteresovanost. Ako bude sve dobro, nadam se da ćemo i tu u narednoj godini moći da povećamo” istakao je gradonačelnik Ratković.

Roditelji su veoma zadovoljni ovom akcijom.

Majka Jelena Vlainić iz Šantića već treći put dobila je sedište za svoje dete i veoma je zadovoljna akcijom, napomenuvši da svakodnevno koriste u vožnji ova sedišta.

Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora nabavku sedišta za vožnju dece biciklom finansirao je preko naplate kazni nesavesnim vozačima sa teritorije Grada Sombora, kao što se finansiraju i druge aktivnosti koje Savet sprovodi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena