Yunet
 

Društvo

Aktivnosti Pokreta gorana Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. jun 2022. • 00:00 •

Aktivnosti Pokreta gorana Sombor

U okviru Eko-sistem programa osnaživanja mreža udruženja građana koji sprovode Mladi istraživači Srbije, Pokret gorana Sombor zajedno sa udruženjima Ekološki centar “Stanište” iz Vršca, pokretom Odbranimo šume Fruške gore i Zeleni most iz Pančeva i ove godine sprovodi projekat pod nazivom „Pošumimo Vojvodinu“ u kojem će ekološka udruženja učvrstiti svoju saradnju u zajednički postavljenom cilju povećanja šumskih područja u Vojvodini.

Pokret gorana Sombor je 21.juna na poziv Instituta za nizijsko šumarstvo I životnu sredinu učestvovao u prvoj interaktivnoj radionici u okviru projekta SUPERB, kao zainteresovana strana i organizacija civilnog društva koja ima dugogodišnju saradnju sa Institutom.

Projekat SUPERB je projekat čiji je glavni zadatak razvoj i implementacija dugoročnih i održivih rešenja za obnovu šuma i šumskih predela na 12 različitih demonstracijskih područja u Evropi, u uskoj saradnji sa lokalnim vlasnicima zemljišta, važnim lokalnim akterima i preduzetnicima.
Jedno od odabranih demo područja je i Gornje Podunavlje, zaštićeni rezervat prirode, duž hrvatsko/srpske granice.

Pokret gorana Sombor je učestvovao na radionici za polje obrazovanja u Dalju u okviru projekta DANURB+ na poziv tima Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji je partner u ovom prekograničnom projektu Interreg – Danube Transnational Programme.

Glavni cilj konferencije je razmena dobrih praksi vezanih za edukativne aktivnosti posvećeno očuvanju bogatog dunavskog nasleđa I obezbeđivanje prostora za umrežavanje i diskusiju između nastavnika i drugih vaspitača za projektovanje, razvoj i implementaciju nastavnog sadržaja kroz među disciplinske projekte i aktivnosti u školama.

Takođe, uz podršku koja se finansira iz budžeta grada Sombora Pokret gorana nastavlja sa realizacijom projekta “Svest o prirodi je svest o nama -2” iz programa za decu koji se finansira sa 50.000,00din i “Opstanak” koji se sprovodi u okviru programa za mlade finansiran u iznosu od 90.000,00 din.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena