Yunet
 

Društvo

U toku uspostavljanje energetski efikasnijeg daljinskog grejanja u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. jul 2022. • 00:00 •

U toku uspostavljanje energetski efikasnijeg daljinskog grejanja u Somboru

Zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić i načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko – pravne i stambene poslove Igor Latas, sastali su se sa predstavnicima USAID-a, na čelu sa Danielom Bergom, kao i direktorom Javno komunalnog preduzeća „Energana“ Đurađem Milanovićem.

Povod sastanka bio je projekat „Better energy“, koji USAID u Somboru sprovodi u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem „Energana“. „Better energy“ je projekat usmeren na unapređenje energetske efikasnosti na nivou opština i na povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije, u okviru kog se u somborskoj „Energani“ radi na nabavci i implementaciji softvera za digitalizaciju podstanica, optimizaciji potrošnje energenata i kvalitetnijem snabdevanju potrošača toplotnom energijom.

Učesnici sastanka razgovarali su i o mogućnostima sufinansiranja mera energetske efikasnosti zgrada za kolektivno stanovanje, koje su na sistemu daljinskog grejanja.

Pre sastanka, gostujuća delegacija posetila je Javno komunalno preduzeće „Energana“, gde su se upoznali sa načinom rada i kapacitetima lokalnog distributera daljinskog grejanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena