Yunet
 

Društvo

(VIDEO) Gradsko udruženje penzionera Sombor obeležilo jubilej – 75 godina od osnivanja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. jul 2022. • 00:00 •

(VIDEO) Gradsko udruženje penzionera Sombor obeležilo jubilej – 75 godina od osnivanja

Gradsko udruženje penzionera Sombor, kao što smo i najavljivali., organizovalo je svečani ručak i druženje, povodom svog velikog jubileja – 75 godina od osnivanja i rada.

Na svečanost su, između ostalog, bili pozvani predstavnici Gradske uprave Sombor, bez čije podrške ovakva svečanost ne bi mogla da se održi, zatim predstavnici Udruženja penzinera Srbije, Udruženja penzionera Vojvodine, kao i predstavnici organizacija Udruženja penzionera iz opština i Gradova širom Vojvodine pa i Belog manastira i Borova. Za sve goste priređen je prigodan kulturni program u kojem su učestvovali devojačka pevačka grupa „Jule“ iz Sombora, maturantkinja Srednje muzičke škole – solo pevanje Anastasija Sandić, Plesna grupa „Ronda“ i naravno somborski tamburaši i muzički bend „Goran i Maja“.

Posle oficijelnog dela svečanosti, pozdravljanja svih prisutnih od strane domaćina i obraćanja predstavnika Gradske uprave Sombor i Udruženja penzionera Vojvodine i Srbije, druženje je započelo u dobrom raspoloženju uz dobru muziku , piće i svečani ručak.

„Veoma sam zadovoljna kako je sve počelo i baš mi je drago što smo okupili ovako puno ljudi, naših prijatelja. Svima smo zahvalni što su se odazvali na naš poziv a posebno čelnicima našeg grada“, istakla je Irena Živanović, predsednica Gradskog udruženja penzionera Sombor.

„Oduševljen sam sa programom koji smo imali priliku da čujemo. Prelpo je videti ove ljude kako se druže i vesele. Čestitam organizatorima i lokalnoj samoupravi koji su pomogli da se penzioneri ovako zabave, to je prava stvar. Sa somborskim udruženjem smo često u kontaktu, njihovo rukovodstvo radi veoma savesno, stalno razgovaramo, rešavamo probleme svakodnevno i jedno je od boljih gradskih organizacija u Vojvodini“, rekao je Milan Nenadić, predsednik Saveza penzionera Vojvodine.

„Somborsko udruženje je jedno od najaktivnijih organizacija u našem Savezu. Kad se pogleda da su osnovani davne 1947. i da su i dan danas veoma vitalni sa brojnim sadržajima i delatnostima to govori o kvaliteteu i društvenoj korisnosti poslovanja ove organizacije. Čestitam im jubilej i nadam se da će trajati dugo i dugo“, ističe Andrej Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije.

Domaćine je najviše obradovala poseta prijateljskih i pobratimskih Udruženje iz Republike Hrvatske.

„Posebno mi je drago što smo ovde danas kod naših prijtelja iz Sombora. Odavno sarađujemo, bili su i oni kod nas više puta i mi kod njih. Čestitam im jubilej“, rekla je Katica Ničin iz Belog Manastira.

„Moram da kažem da mi nismo samo prijateljske organizacije mi smo se i pobratimili. Imamo izuzetnu saradnju i uvek se čujemo i sve što radimo uvek zajedno radimo. Mi dolazimo iz male sredine, nismo tako veliki kao somborsko Gradsko udruženje ali to nam ne smeta da imamo pravo prijteljstvo i drago mi je što smo ovde danas na njihovom jubileju“, zaključuje Milica Popadić iz Borova.

Gradsko udruženje penzionera Sombor je proslavljajući svoj jubilej uspelo da okupi veliki broj prijatelja i na to su svi ponosni. Poslata je svima poruka, da kada su zajedno – može sve da se uradi. Kako je rekao predsednik Udruženja penzionera Srbije – somborsko Udruženje može da bude primer svim drugim Udruženjima širom Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena