Yunet
 

Društvo

Načelnik ZBO Goran Nonković prisustvovao u Kikindi na sastanku tri upravna okruga

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. jul 2022. • 00:00 •

Načelnik ZBO Goran Nonković prisustvovao u Kikindi na sastanku tri upravna okruga

Tokom protekle nedelje u Kikindi, u sedištu Severnobanatskog upravnog okruga, održan je sastanak kojem su pored domaćina, načelnika Milivoja Linjačkog prisustvovali i Goran Nonković načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga i Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog upravnog okruga.

Na održanom sastanku su razmatrani zajednički projekti koji su od značaja za unapređenje i bolje funkcionisanje sva tri upravna okruga koji se teritorijalno naslanjaju jedan na drugi.

Od zajedničkih tema diskutovalo se i o pitanju migranata i tom prilikom su izneta iskustva po pitanju delovanja nadležnih institucija. Istaknuto je da je uspostavljena saradnja sa Komesarijatom za izbeglice sa kojim su razmenjena mišljenja i utvrđeno je da moraju biti pojačane aktivnosti nadležnih subjekata, kao i saradnja s policijskim upravama radi obezbeđivanja veće bezbednosti stanovnštva na teritoriji okruga.

Takođe je istaknuto da će se nastaviti saradnja sa svim relevantnim institucijama s ciljem iznalaženja rešenja po navedenom pitanju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena