Yunet
 

Društvo

Održana 108. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 14. jul 2022. • 00:00 •

Održana 108. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je 108. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 11 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće odobrilo je odluku o izboru privrednih subjekata koji će sprovoditi mere energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Sombora, a doneli su i odluku o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja.

Za sprovođenje mera iz ovog javnog poziva Grad Sombor i Ministarstvo rudarstva i energetike obezbedili su sredstva u iznosu od 6.000.000 dinara. Javni poziv će narednih dana biti raspisan.

Članovi Gradskog veća na sednici su prihvatili i predlog uputstva direktnim korisnicima za pripremu odluke o budžetu Grada Sombora za 2023. godinu sa projekcijama za 2024. i 2025. godinu, a doneli su i konačnu odluku o dodeli besplatnih sadnica lavande na teritoriji Grada Sombora u 2022. godini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena