Yunet
 

Društvo

Tri porodice dobile sredstva za kupovinu kuća u apatinskoj opštini

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 19. jul 2022. • 00:00 •

Tri porodice dobile sredstva za kupovinu kuća u apatinskoj opštini

Ministarstvo za brigu o selu predložilo je, a Vlada Srbije u januaru ove godine, donela Uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu, po kojoj je 22. februara raspisan Javni konkurs.

Okruglom stolu koji je početkom marta organizovan u Ministarstvu za brigu o selu prisustvovala je i predsednica opštine Apatin Dubravka Korać koja je tom prilikom izrazila zadovoljstvo što je tokom prošle godine na teritoriji opštine Apatin dodeljeno 19 kuća, te je ovom prilikom pozvala sve zainteresovane da podnesu zahteve i uđu u proceduru dobijanja kuće na selu.

Programom je, kao i prošle godine, predviđena dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Za ovaj program opredeljeno je pola milijarde dinara, a sredstva će se dodeljivati po redosledu podnetih prijava – do utroška budžetskih sredstava predviđenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

U sklopu novog ciklusa, u Ministarstvu za brigu o selu zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić svojim potpisom na tri ugovora, omogućio isto toliko kuća na selima opštine Apatin. Kuće su danas dobili Sabrina Nikolić iz Sonte, Nataša Ćelić iz Prigrevice, Sonja Habjanić i Andrej Brdarić iz Apatina.

Sa nove 3, broj kuća koje su dodeljene na teritoriji opštine Apatin se popeo na 26.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad