Yunet
 

Društvo

U Somboru svečano obeležena Dužionica

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. jul 2022. • 00:00 •

U Somboru svečano obeležena Dužionica

U organizaciji Udružnjena građanja „Bunjevačko kolo“ i Hrvatskog kulturno umetničkog društva „Vladimir Nazor“ u Somboru je obeležena tradicionalna žetelečka svečanost Dužionica.

Dva hleba, napravljena od prvog ovogodišnjeg brašna, osveštana su na crkvenoj službi, a zatim su ih u Svečanoj skupštinskoj sali, ispred „Bunjevačkog kola“ bandaš Denis Klecin i bandašica Martina Marton, i ispred „Vladimir Nazora“ Ivan i Ivana Vilim, predali zamenici gradonačelnika Ljiljani Tici.

Zamenica gradonačelnika se zahvalila na hlebu koji je primila istakavši važnost i doprinos proslave Dužionice za multietničko, multireligijsko i multikonfesionalno obličje grada kojim se svi Somborci ponose.

Pre svečane ceremonije predaje hleba, zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i zamenik predsednika Skupštine grada Radomir Leković upriličili su prijem na kom su, pored predstavnika organizatora ovogodišnje Dužionice, prisustvovali i predstavnici Bunjevačkog nacionalnog saveta, Hrvatskog nacionalnog saveta i predstavnici Ministarstva kulture i informisanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena