Yunet
 

Društvo

Održana 109. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 27. jul 2022. • 00:00 •

Održana 109. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće prihvatilo je izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada za prvih šest meseci 2022. godine. U posmatranom periodu izvršenja, ostvareni su budžetski prihodi i primanja u iznosu od 1.830.629.99 dinara što predstavnja ostvarenje planiranih vrednosti na nivou od 45,4%. Ukupni rashodi su izvršeni na nivou od 1.625.539.243 dinara što predstavlja izvršenje od 40,32% u odnosu na plan. Izveštaj o šestomesečnom izvršenju budžeta naći će se pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Gradsko veće odobrilo je da se Gradskom muzeju Sombor odobre dodatna sredstva za konzervaciju originalnog arhitektonskog plana Adolfa Volfa iz 1881. godine za izgradnju današnjeg Narodnog pozorišta Sombor. Plan je od izuzetnog značaja za istorijat Pozorišta, somborske kulture i istorije grada, a planira se da bude izložen prilikom proslave 140. godišnjice Narodnog pozorišta u novembru.

Na jučerašnjoj sednici članovi Gradskog veća odobrili su nabavku 620 poklon paketa kojima će Grad i ove godine poželeti dobrodošlicu đacima koji su po prvi put seli u školske klupe. Paketi će se sastojati od školskog pribora i rančića, a biće podeljeni đacima prvacima u svim osnovnim školama, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima.

Gradsko veće je, na 109. sednici, prihvatilo ponudu Javno komunalnog preduzeća „Zelenilo“ za izgradnju javne rasvete u novom pet parku u Sportskoj ulici, kao i ponudu Javno komunalnog preduzeća „Prostor“ za vršenje stručnog nadzora na izvođenju radova na izgradnji atarskog puta u Stanišiću.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena