Yunet
 

Društvo

Potpisan ugovor o nabavci softera za optimizaciju potrošnje gasa i pratećih elemenata

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 2. avgust 2022. • 00:00 •

Potpisan ugovor o nabavci softera za optimizaciju potrošnje gasa i pratećih elemenata

U okviru projekta “Bolja energija“ potpisan je ugovor o nabavci softvera za optimizaciju potrošnje gasa i pratećih elemenata.
U zgradi Županije ugovor su potpisali generalni direktor USAID-a i direktor JKP Energana Sombor.

“Utisci o gradu Somboru su, mogu vam reći lepi i svaki put kad dođem u Sombor, radujem se zato što smatram da je Sombor lep grad, da su ljudi jako pozitivni, da sam u Somboru od početka naišao na jako lepo saradnju, odaziv vezano za projekat, tako da su utisci najpozitivniji što se tiče grada Sombora.

Od početka projekta saradnja je išla poprilično lagano jer smo naišli na razumevanje vezano za sam projekat i cilj projekta, tako da u suštini saradnja je bila uspešna jer je sve što je bilo potrebno da se nama dostavi, bilo je dostavljeno na vreme. Naišli smo na jako lepu saradnju” – rekao je generalni direktor USAID-a Daniel Berg.

“Zadovoljstvo mi je što smo bili danas ovde prisutni kao ugovaračkoji će izvesti radove za potrebe grada Sombora i USAID-a. Nadamo se da će to biti na obostrano zadovoljstvo, u to verujemo je smo imali slično iskustvo na sličnim aplikacijama koje smo radili” – istakao je Željko Obradović ispre kompanije “NS Koncept”.

“Nama je izuzetno drago da ispre JKP “Energana” možemo da se pohvalimo sa potpisivanjem ovog ugovora. Mi ćemo sredstva koja smo dobili, koje je USAID već raspisao za implementaciju jednog novog softvera koji će biti od 1. oktobra operativan u JKP preduzeću “Energana” Sombor, a softver će upravo da radi da optimizacija potrošnje gasa, odnosno za neke složene računarske procese mi uspemo da trošimo nešto manje gasa, odnosno da budemo energetski efikasni, samim timda grašani imaju korist od toga da će se isto grejati sa manjom potrošnjom gasa” – rekao je direktor JKP Energana Sombor Đurađ Milanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad