Yunet
 

Društvo

Koordinisane aktivnosti za socijalno uključivanje Roma i Romkinja

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. avgust 2022. • 00:00 •

Koordinisane aktivnosti za socijalno uključivanje Roma i Romkinja

Član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić sastao se tokom jučerašnjeg dana sa direktorom Centra za socijalni rad Mihajlom Škorićem povodom koordinacije oko zajedničkih aktivnosti u narednom periodu.

Tokom sastanka razgovarali su o realizaciji jednokratne pomoći u vidu ogreva za najugroženije sugrađane, kao i o planovima i budžetu za 2023. godinu.

Na sastanku su učestvovali i koordinator za romska pitanja Aleksandar Radulović i Dejan Šimurda iz Centra za socijalni rad, gde je jedna od tema bila dodatno unapređenje saradnje u vezi ostvarivanja prava pripadnika romske zajednice na usluge koje pruža Centar za socijalni rad, sa posebnim akcentom na najugroženije porodice.

Razgovarali su i o realizaciji mera Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja, u oblasti socijalne zaštite i dogovorene su dalje aktivnosti oko informisanja ove ciljne grupe u vezi prava koja mogu ostvariti u Centru za socijalni rad, kao i pružanje pomoći i podrške u ostvarivanju istih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad