Yunet
 

Društvo

Održana 113. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. avgust 2022. • 00:00 •

Održana 113. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće donelo je odluku o izboru privrednih subjekata za sprovođenje mera energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih pumpi, termostatskih ventila i delitelja na teritoriji Grada Sombora za 2022. godinu. Izabrano je osam privrednih subjekata, a uskoro se očekuje i raspisivanje javnog poziva za građane koji žele da sprovedu neku od ovih mera energetske sanacije u svom domu.

Članovi Gradskog veća odobrili su da će Grad snositi troškove participacije deci izabranoj za učešće u Letnjoj naučnoj školi u Petnici. Sombor će ove godine u naučnom kampu predstavljati šest odabranih učenika koji će imati priliku da usavrše svoja znanja i interesovanja u jednom od najpoznatijih naučnih kampova u Srbiji. Takođe, odobreno je i sufinansiranje projekta „DDOR Olimpijska staza“ u okviru kog će Grad obezbediti prevoz za decu iz naseljenih mesta, kako bi imali priliku da se upoznaju sa olimpizmom, olimpijskim vrednostima, istorijom Olimpijskih igara i uspesima naših Olimpijaca, na manifestaciji koju organizuje Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa DDOR osiguranjem.
Gradsko veće prihvatilo je Izveštaj o radu mesnih zajednica na teritoriji Grada Sombora za 2021. godinu, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Članovi Gradskog veća usvojili su i ponudu za izvođenje radova na izgradnji vodovoda u Severnoj ulici u Somboru, a data je i saglasnost na zapošljavanje u Mesnoj zajednici „Telečka“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena