Yunet
 

Društvo

LAG „Panonski fijaker“ održavao dve edukacije na temu rodne ravnopravnosti

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. septembar 2022. • 00:00 •

LAG „Panonski fijaker“ održavao dve edukacije na temu rodne ravnopravnosti

Osnovni cilj je unapređenje znanja o zaštiti i promovisanju politike jednakih mogućnosti devojčica i dečaka i podrška lokalnoj zajednici u ispunjavanju njihovih obaveza u pogledu rodne ravnopravnosti.

Razgovorom i istraživanjem, došlo se do zaključka da se rodna ravnopravnost kod mlađe dece ne shvata i da je potrebno više rada sa mladima na pomenutu temu. Rodna ravnopravnost važna je za svu decu. Ona znači da postoji mnogostrukturnost i da deca imaju više prostora za delovanje, da mogu da postoje na sto različitih načina umesto na dva. Pored očekivanih osobina i načina ponašanja, rodne okvire prati i različito vrednovanje.

Poseban akcenat stavljen je na rodno zasnovano nasilje, a rezultati projekta će pokazati da li su uspeli približiti mladima da su rodna ravnopravnost i nediskriminacija na osnovu pola – osnovna ljudska prava i podrazumevaju jednako uživanje prava muškaraca i žena.
Lokalna akciona grupa „Panonski fijaker“ će ovakvu vrstu informisanja i edukaciju mladih uvrstiti u svoje stalne programe rada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena