Yunet
 

Društvo

Objavljen javni poziv za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. septembar 2022. • 00:00 •

Objavljen javni poziv za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

Grad Sombor objavio je javni poziv za kupovinu 10 kuća sa okućnicom na teritoriji grada Sombora i pripadajućih naseljenih mesta.

Ove kuće služiće za rešavanje stambenih potreba korisnika u okviru projektaa „Kuće za bolju budućnost u Somboru“.

Javni poziv otvoren je do 17. oktobra, a zainteresovani prodavci sve o načinu na koji mogu da dostave ponudu, mogu da pronađu na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

Takođe, objavljen je i javni poziv za odabir krajnjih korisnika mera stambene podrške i aktivne inkluzije na projektu „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Na javni poziv mogu da se prijave mladi bez roditeljskog staranja koji izlaze iz sistema socijalne zaštite, žene žrtve nasilja u porodici i Romi.

Putem ovog javnog poziva biće odabrano 10 porodica koje će dobiti trajno rešavanje stambenog pitanja i adekvatno opremljen stambeni prostor, podršku u zapošljavanju, kao i podršku u razvoju veština za aktivvnu socijalnu, stambenu i radnu inkluziju.

Javni poziv za odabir korisnika otvoren je do 18. oktobra 2022. godine.

Partneri na projektu su Grad Sombor, Centar za socijalni rad Sombor, Savez romskih NVO Zapadno-bačkog okruga i NVO „Ženska alternativa“ Sombor, koji su učestvovali na programu „Podrška Evropske Unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji realizuje Evropska unija i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad