Yunet
 

Društvo

Održana 120. sednica Gradskog veća Grada Sombora

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 5. oktobar 2022. • 00:00 •

Održana 120. sednica Gradskog veća Grada Sombora

Gradsko veće grada Sombora održalo je 120. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 13 tačaka.

Gradsko veće je, između ostalog, donelo odluku o pristupanju izradi srednjoročnog plana Grada Sombora za period od 2023. do 2025. godine.
Izrada Srednjoročnog plana će omogućiti da se ostvari usaglašenost srednjoročnih planova sa lokalnim dokumentima javnih politika i dokumentima razvojnog planiranja; planira sprovođenje mera i aktivnosti utvrđenih dokumentima javnih politika i dokumentima razvojnog planiranja u skladu sa ograničenjima srednjoročnog okvira rashoda; objedini proces srednjoročnog planiranja i izrade budžeta; stvare pretpostavke za integrisano izveštavanje o sprovođenju plana razvoja lokalne samouprave, srednjoročnog plana i programskog budžeta.

Za proces izrade Srednjoročnog plana biće imenovana Radna grupa, a za izradu Grad Sombor je dobio paket podrške u okviru programa EU Exchange 6 – „Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole izvršenja javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji“ koji finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2019.

Na 120. sednici Gradsko veće prihvatilo je i predloge odluka o izradi planova detaljne regulacije ulica: Balkanska, Zrmanjska, Velebitska, Dravska, Bagremova, Poljska i Veljka Čubrilovića u Somboru, a koje će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena